Ас мәзіріСорпа

Асқабақты-имбирлі сорпа

құрамы:

* асқабақ

*зәйтүн майы

*тимьян шөбі

*сарымсақ

*әрлеуіш кремдер

Дайындау әдісі:

1. 200-300 гр. асқабақты аламыз, қабығын аршып, тазартамыз.

2. Кішкене етіп, текшелеп тураймыз да, оған бір тал сарымсақ, зәйтүн майы, тимьян таяқшасын  қосып, араластырамыз.

3. Осылай араластырып болған соң, 170 градусқа есептеп, 20 минутқа пешке саламыз.

4. Дайын болған соң, қазанға салып, 10 гр. имбирдің түбіртегін, 100 гр. су құямыз.

5. 20 гр. крем және дәміне қарай, тұз себеміз.

6. Сорпаның бетін гранат және асқабақ дәндері сеуіп, өрнектейміз.