құрамы:
200 гр. қозықұйрық
2 балғар бұрышы
200 гр. қақталған және
балғын сулугуни ірімшігі
2 түйір сарымсақ, 1 пияз
2 ас қ. соя, қара бұрыш, тұз
2 тамшы сірке қышқылы
Дайындау әдісі:
1. Ең алдымен қозықұйрықты тазалап, кептіріп, тұтастай үлкен болса, ортасынан бөліп, өсімдік майына қара бұрыш пен соя қосып, қуырып алыңыз.
2. Блендерге балғар бұрышын, томат тұздығы, сарымсақ, пияз, тұз, бұрыш қосып, соус жасаңыз.
3. Соусты қыш ыдысқа құйып, үстіне сірке қышқылын тамызып, пешке салып, 160°C-та 10 мин.-қа қойып алу керек.
4. Оның үстіне қуырылған саңырауқұлақты қосып, пешке қайта саламыз.
5. Бірге қайнап, суы тартыла бастағанда пештен алыңыз. Сорпасы қою болуы тиіс.
6. Енді оның бетіне үккіштен өткізілген ірімшікті түгелдей жайып, пешке қайта салып, 220°C-қа қоямыз.
7. Ірімшік әбден еріп, суреттегідей алтын түске енбейінше пештен алмаймыз.
8. Тағамның бетін ақжелкен, анар және жебіршөппен сәндесек, тәбет ашар асымыз дап-дайын болып шыға келеді.