NewsАс мәзірі

Бас аспаз Сильвестр Вахидпен гастро-кешкі ас

Алматыдағы «In the Kitchen»: Бас аспаз Сильвестр Вахидпен гастро-кешкі ас және жоғары гастрономия мен өнердің бірегей синергиясы

2024 жылдың 1-3 қазаны аралығында Алматыда гастрономия мен өнер әлеміндегі көптен күткен іс-шара — «In the Kitchen» гастро-кешкі асы өтті. Оны сәнді Laureate Grand Cafe мейрамханасында ұйымдастырған болатын.  Іс-шараның басты қонағы — екі Мишлен жұлдызының иегері, француздық бас аспаз Сильвестр Вахид болды. Ол жергілікті шеф-поварлармен ынтымақтастықта арнайы мәзір ұсынды, және бұл мәзір кештің қонақтарының жүректерін жаулап, олардың дәм сезімдерін таңқалдырды.

«In the Kitchen» жобасы тек жоғары гастрономияны ғана емес, сонымен қатар заманауи өнер бағыттарын біріктірді. Жобаны 365 ART компаниясының негізін қалаушы Ольга Даниеле құрды, ол заманауи өнер мен гастрономиялық коллаборацияларды дамытуды белсенді түрде қолдайды. Іс-шараның арнайы қонақтары әйгілі фотограф Габриэле Галимберти мен инсталлятор-суретші Норберт Бруннер болды, олардың жұмыстары кешкі астың әсерін одан әрі арттырып, оны шынымен ұмытылмас етті.

Өзінің авторлық мәзірін ұсына отырып, Сильвестр Вахид Қазақстанның оған терең әсер қалдырғанын және ол бұл жобаның бір бөлігі болғанына қуанышты екенін атап өтті.

«Бұл менің Қазақстанға алғашқы сапарым, және осы мүмкіндікті сыйлаған ұйымдастырушыларға алғысымды білдіремін. Сіздердің елдеріңізде көптен бері көргім келген достарым бар. Франция мен Қазақстан дәстүрлерін байланыстыратын тағамдарды дайындап, “In the Kitchen” жобасына қатысу мен үшін үлкен құрмет болды», — деді бас аспаз.

Кешкі аста ұсынылған авторлық мәзір жергілікті талғамдар мен ингредиенттерді ескере отырып дайындалған талғамды тағамдардан тұрды. Винтажды талғампаздық пен заманауи тәсіл тағамдарға ерекше көңіл-күй берді. Дәмді композициялар мен арт-инсталляциялар қонақтарға ұмытылмас әсер қалдырды, кешкі асты шынайы өнер қойылымына айналдырды.

«In the Kitchen» гастро-кешкі асы Алматы үшін ғана емес, бүкіл Қазақстанның гастрономиялық сахнасы үшін маңызды оқиға болды. Болашақта ұйымдастырушылар ынтымақтастықты жалғастырып, осындай мәдени-гастрономиялық жобаларды жүзеге асыру үшін әлемнің әр түкпірінен танымал шеф-поварларды шақыруды жоспарлап отыр.

Гастрономиялық және өнер кеңістігіне сүңгіген қонақтар жарқын эмоциялармен оралып, өнерден шабыт алған жоғары аспаздықтың атмосферасына қайтадан енуге деген ұмтылыс туды.