ҚҰРАМЫ:
- Ванильді қант,
- Қопсытқыш – 1 ш.қ.
- Сүт – 200 мл,
- Ұн – 300 гр,
- Сары май – 100 гр,
- Қант – 100 гр,
- Жұмыртқа – 1 д
ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ:
1 Алдымен сары майды ерітіп, үстіне сүт құямыз. Бөлек ыдыста ұн, қопсытқыш пен қантты араластырамыз.
2 Жұмыртқа мен ванильді қантты миксермен араластырып, барлық ингредиенттерді қосамыз.
3 Пайда болған сұйықтықты вафли жасауға арналған арнайы ыдысқа қасықтап құйып, 3-5 минут пісіреміз. Вафли дайын!
4 Ескерте кететін жайт, егер вафліміз жақсы көтерілгенін қаласаңыз, дайын болған қамырымызды пісірерден бұрын 15 минутқа қалдырып қойыңыз. Сонда қопсытқыш жақсы әсер етіп, вафлиіңіз жақсы көтеріледі.
5 Вафлиді әрлеу үшін кез келген өзіңізге ұнайтын кремді қолдансаңыз болады. Болмаса балмұздақ пен жидектермен әрлесеңіз еш ұтылмайсыз.
Ас болсын!