Тәтті дәмге кім үйір емес? Жанға рахат, сезімге қанат берер тәттіні өзіңіз әзірлегенге не жетсін!? Ал, сіз Панакота кіләгейін әзірлеп көріп пе едіңіз? Ендеше, біз ұсынған сәзірге назар салыңыз.
Құрамы:
- 250 г. кілегей (33% майлы)
- 80 г. қант
- 8 г. желатин
- ваниль сабағы не ұнтағы
- 250 г. қою йогурт
Дайындау әдісі:
- Асты қалың ыдысқа клегей, қант пен ванильді, иогуртты қосып, төмен температуда қыздырамыз.
- Үздіксіз араластырып, қайнағанға дейін қоямыз. Қайнап кетпегені маңызды.
- Желатинді 50 мл. жылы суға ерітіп, ыстық қоспаға құямыз.
- Дайын панакотаны арнайы ыдысқа құйып, салқындатамыз. 3-4 күн қойып қойса да дәмі жақсара түспек.
- Дайын десерттің бетін әртүрлі жеміс шәрбатымен әсемдеп, жақындарыңызға ұсыныңыз.
Аса қиын шаруа емес! Солай емес пе?
Салқын күндерде тәбетіңіз қашпасын.
Ұқсас мақалалар:
Қазақтың ұлттық асы “Бесбармақ”