Құрамы:
Тауық еті ‒ 75 гр
Алмұрт ‒ 100 гр
Балдыркөк сабағы ‒ 30 гр
Дәндер қоспасы ‒ 10 гр
Блючиз ‒ 20 гр
Дәмдеуіш шөптер ‒ 40 гр
Бал-қыша тұздығы ‒ 20 гр
Манго тұздығы ‒ 20 гр
Бал-қыша тұздығына қажетті заттар:
Зәйтүн майы ‒ 150 гр
Күнбағыс майы ‒ 150 гр
Бальзам сірке суы ‒ 100 гр
Дижон қышасының дәні ‒ 50 гр
Тұз ‒ 10 гр
Қант ‒ 15 гр
Қара бұрыш ‒ 5 гр
Бал ‒ 150 гр
Барлық өнімдерді жақсылап жұмсарғанша блендерден өткізіп, соңынан араластырамыз.
Манго тұздығына қажетті заттар:
Манго езбесі ‒ 100 гр
Маракуя езбесі ‒ 100 гр
Күнбағыс майы ‒ 150 гр
Бал ‒ 50 гр
Дижон дәні ‒ 50 гр
Тұз бен бұрыш ‒ дәміне қарай
Барлық өнімдерді жақсылап жұмсарғанша блендерден өткізіп, соңынан араластырамыз.
Дайындау әдісі:
1 Алмұртты сыртқы қабығынан тазартып, жұмсарғанша қайнатамыз. Қайнату барысында
қант, қалампыр, корица, қара бұрыш дәндерін қосамыз.
2 Алмұртпен бірге барлық жоғарыда аталған қажетті өнімдерді араластырамыз.
3 Содан кейін салаттың үстіне бал-қыша тұздығы мен манго тұздығын құйып шығамыз.
Ас болсын!